Nog geen glasvezel op bedrijventerreinen in Maassluis

In: Bedrijventerrein, Vraagbundeling, Glasvezel

Leverancier van glasvezelnetwerken CIF gaat geen glasvezel aanleggen op de bedrijventerreinen Kapelpolder, Nieuwe Waterweg 1 en De Dijk in Maassluis. Volgens de investeerder is dit financieel gezien geen haalbare kaart. CIF heeft voorheen wel een groot aantal particulieren in Maassluis aangesloten, maar voor bedrijventerreinen zit het glasvezelnetwerk technisch heel anders in elkaar.

Job Oppenhuizen van Glasvezel Gemeente is niet verrast door het terugtrekken van CIF: "Bij partijen als CIF moet de investering snel terugverdiend zijn. Een simpel rekensommetje laat zien dat dit bij de aansluitingen op deze bedrijventerreinen niet het geval zal zijn."

Vraag bundelen
Ondernemers in Maassluis willen echter liever nog vandaag dan morgen kunnen beschikken over een glasvezelverbinding. Volgens Oppenhuizen hoeven zij gelukkig nog niet de moed te verliezen. "Glasvezel Gemeente kan in samenwerking met de ondernemers, gemeente en andere betrokkenen de vraag naar glasvezel bundelen. Dat hebben we al met succes op diverse plaatsen in het land gedaan. Door slim samen te werken kan glasvezel ook op voor investeerders ‘onrendabele' terreinen mogelijk worden gemaakt,' aldus Oppenhuizen.

Speelruimte voor gemeenten
Voor gemeenten is de aanwezigheid van glasvezel een belangrijke troef om nieuwe bedrijven aan te trekken en bestaande ondernemers vast te houden. Is op een bedrijventerrein nog geen glasvezel aanwezig, dan mag de gemeente onder voorwaarden een actieve rol op zich nemen. Adviesteam Glasvezel Gemeente heeft een Quick Reference Card samengesteld, waarmee u in één oogopslag ziet welke mogelijkheid en ‘speelruimte' de gemeente in uw situatie heeft. Uiteraard vertelt onze adviseur u graag meer.

Lees hier het krantenartikel in de Maassluise Courant.
Klik hier voor de gratis Quick Reference Card.